Aktiviteter i Lofsdalen

I Lofsdalen finns det aktiviteter för alla – året om

Skoteråkning i Lofsdalen
Alpint i Lofsdalen
Längdskidåkning i Lofsdalen
Lofsdalen

Härliga dagar på fjället i vinter

Här finns något för alla som tycker om utomhus­aktiviteter på vintern. Skoterleder och skidspår prepareras för att vi alla ska få en härlig dag på fjället. Våffelstugan bjuder på frasiga våfflor och i Aktivitets­huset håller man värmen med en omgång bowling.

Skoter

Skoter­åkningen i Lofsdalen är värdsklass. På turistbyrån och skoteruthyrningen finns bra kartor med alla skoterleder. 

Nytt för i år är Lofsdalens egna app. I appen finner du bland annat skoterleder, när de preparerade leden senast mm. 

Appen heter: LOFSDALEN

Alpint

Utförsåkningen i Lofsdalen har något för alla. Loffe välkomnar alla barnen till barnlandet. Där finns egen lift, nedfarter och mycket skoj.

För den avancerade skidåkaren finns branta pister. Fallhöjden är imponerande 492 meter. Kvällsskidåkning en dag i veckan, onsdag.

Längdskidor

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng.

Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan. För aktuellt information om skidspåren ring 0680-413 33.

I Lofsdalens app finner du information om lederna, svårhetsgrad samt när leden preppaerades senast.

Upplev den magiska vårvintern

Vårvintern i fjällen är magisk! Tänk när värmen kommer och du kan åka längdskidor utmed välpreparerade skidspår i kortärmat och stanna till vid en av alla raststugor för en gofika. Eller lite senare in på våren när isen på Lofssjön har gått och fisken börjar nappa.

Längdskidåkning

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng. Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan.

För aktuellt information om skidspåren ring 0680-41333.

I Lofsdalens app finner du information om lederna, svårhetsgrad samt när leden preparerades senast.

Djurspaning

Med våren vaknar naturen till liv. Störst chans att se björn är tiden från att dom vaknar fram till midsommar. Myskoxar finns att beskåda i Tännäs. På Turisitbyrån finns tips om vart man vänder sig för att se älg och ren.

Längdskidåkning i Lofsdalen
Längdskidor
Myskoxar i Tännäs

Fiske

Fiskaren Paradis Lofsdalen-Glöte FVO är ett ca 50.000 hektar stort område där fjällbäckar, tjärnar och sjöar oftast ligger helt ostört i natursköna områden. Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter.

 
Chans att se brunbjörn

BEAR´s  DEN

Tillbringa natten i Lofsdalen Bear's Den med goda chanser att se den europeiska brunbjörnen och kanske andra stora nordiska rovdjur. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Fiske

Fiskaren Paradis Lofsdalen-Glöte FVO är ett ca 50.000 hektar stort område där fjällbäckar, tjärnar och sjöar oftast ligger helt ostört i natursköna områden. Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter.

Fiske

Pilgrimsleden

På senvåren när snön har försvunnit tinar våra fina vandringsleder fram. Pilgrimsleden passerar Lofsdalen på sin väg mot Trondheim och Nidarosdomen. En fin vandring efter Pilgrimsleden är mellan Högvålen och Lofsdalen.

Cykling i Lofsdalen
Downhill
Downhill i Lofsdalen

Sommaraktiviteter som passar alla

Vi har en egen playa mitt i byn där sjön svalkar varma dagar. Men vi har också fantastiska fjäll med mil av vandringsleder, en väl utbygd downhill cykling i Lofsdalen BikePark och riktigt bra fiskevatten där både harr, öring och röding nappar. Varje år i augusti kommer FJELLROCKEN till byn.

Cykel

Vilken cykel passar dig bäst? Fatbike, MTB eller en elcykel? Karins sportbod hjälper dig gärna med att hyra ut cyklar till dig. Ta dig sedan en cykeltur upp på fjället eller en tur runt sjön.

Downhill

På fjällanläggningen finner du 16 km långa leder som är anpassade för olika nivåer. En rolig aktivitet för familjen, kompisgänget eller varför inte företaget.

Ta hjälp av personalen på anläggningen om du behöver tips, råd eller hjälp. Cykel kan hyras på Karins sportbod eller Fjällanläggningen. 

Fyrhjuling

En nyhet för i år, hyr en fyrhjuling som kan ta dig till magiska platser, olika aktiviteter eller ta dig en tur runt byn? Vill du ha en guidad tur går de också att ordna. 

Kom in till nya skoteruthyrningen vid namnet Skoterhuset så hjälper vi dig!

SKYBAR

Den mest unika byggnaden i hela fjällvärlden, även Mackmyra whiskey har ett av sina lager under skybaren som är Europas högsta whiskeylager. Där finner du helt magiska vyer som är milslånga. Skybaren är värt ett besök om du aldrig varit där! De erbjuder lättare mat, alkoholhaltiga drycker, läsk samt om du skulle vilja ha en whiskey- eller ölprovning. 

Ta dig dit genom en vandringsled eller varför inte hyra en cykel och kom upp på 1125 m ö.h. höjd.

Lofsdalen Skybar

FRISBEEGOLF

Visste du att Lofsdalen har en 9-håls frisbeegolf bana som du finner på Fjällanläggningen? Detta är en rolig aktivitet för hela familjen som är värt att testa på!

Frisbee finns att hyra på Destination Lofsdalen & Aktivitetshuset. 

Barnfamiljer

Ta med familjen på ett äventyr!

Pris: från 1180 kr per pers. 

Testa på att gå den roliga Trollstigen där du efter vägen får möta snälla troll. Följ med på en vandring i skogen som tar dig till ett gammalt björnide där du/barnen får testa kliva in i ett gammal bo. Eller varför inte ta med familjen på Lofsdalen Aktivitetshus där barnen får chansen att leka i leklandet. 

Önskar du boka, eller saknas de något i paketet, ring oss på: 0680-41010

Äventyrsfamilj

Är du och familjen en riktig äventyrsfamilj som gillar fart och natur?

Pris: från 2450 kr per pers. 

Testa på att köra fyrhjuling en hel dag där du får njuta av skön miljö med din familj. Se Lofsdalens vackra natur med cykel, du har därför möjlighet av välja själv vart ni ska cykla och i vilken terräng, Stigar, fjälltoppar eller skog.

Önskar du boka, eller saknas de något i paketet, ring oss på: 0680-41010

Kompisgäng

Behöver ditt Kompisgäng lite äventyr, då ska du se hit. 

Pris: från 2450 kr per pers. 

Få ingång kompisgänget och ha det skojj med att cykla downhill, där du utmanar dig själv bland alla leder. Testa på att köra fyrhjuling en hel dag där du får se Lofsdalens vackra natur, njuta av skön miljö och njuta med ditt kompisgäng.

Önskar du boka, eller saknas de något i paketet, ring oss på: 0680-41010

Höst med jakt, svamp- och bärplockning

För alla jägare är detta den bästa tiden i fjällen. Älg-, har- och ripjakten är ett livselexir för själen men för oss andra finns svampmarker och bärtuvor där vi kan andas in ren och hög höstluft och se färgskiftningarna i skogen. En vandring efter Pilgrimsleden piggar upp en regnig höstdag.

Njut av hösten i Lofsdalen